‘Duo Penotti’ goes Cranberry

0

‘Duo Penotti’ goes Cranberry

Vernieuwende aanpak arbeidsmarkt bemiddeling

Sinds begin mei 2019 zijn Pieter en Peter in een duobaan via ThunderMinds als 1 fte Marketing Executive in dienst getreden bij Cranberry Terschelling B.V. Een mooi verhaal wat het waard is om te delen vanuit het perspectief van een sterk veranderende arbeidsmarkt.

Weg met de headhunter

 Het verhaal begon november vorig jaar met een reactie door Peter op mijn LinkedIn post ‘Weg met de Headhunter’. Dat artikel heeft bijzonder veel emotie losgemaakt over de gemiddelde ‘toegepaste luiheid’ van executive search bureau’s. Ruim 3.500 reacties doorspekt van irritatie over de performance van bureau’s daalden neer in onze inbox. In no time was de agenda bomvol met talentvolle topmensen die zich niet gehoord voelden. Zeer uiteenlopende ervaringen, waarbij het risicoloze verdienmodel voor het gemiddelde bureau de allesbepalende factor lijkt te zijn. De verbinding en de groei van een onderneming en een talentgever zou voorop moeten staan. Het belangrijkste element in elke P&L is immers de factor mens. De kans dat je met hulp van een bureau als werkzoekende een nieuw clubhuis weet te vinden, is in alle realiteit kleiner dan 3%, omdat van enige pro-activiteit in jobhunting -met het belang van de kandidaat voorop- geen sprake lijkt te zijn.

Inventariseren behoefte

Samen met Peter heeft ThunderMinds een intensieve inventarisatie gedaan naar zijn ‘Why’. Oprechte aandacht over en weer is al een simpele win/win in deze sector naar het blijkt. Wij kwamen uit op een combinatie van een vaste baan en 50% ondernemerschap. Peter heeft onder andere branding gedaan van een prachtmerk als Ecostyle en huzarenstukjes op het gebied van marketing communicatie. Peter wilde het liefst blijven werken vanuit Friesland. Een andere Friese ondernemer uit mijn netwerk bleek dezelfde latente behoefte als Peter te hebben. Samen hebben we gewerkt aan een aanvalsplan rond personal branding om deze kanjers als één ‘Duo Penotti’ aan de markt te presenteren en op zoek te gaan naar een passende werkgever met lef.

Eerste keer raak

Al bij de eerste job hunting actie door ThunderMinds in de zoektocht naar een onderscheidend bedrijf in Friesland was het ‘raak’. Cranberry Terschelling was op zoek naar extra positionering. Hans van Keulen, managing director van Cranberry Terschelling, was direct enthousiast:

“Met Pieter & Peter halen we de kennis en ervaring in huis die we nodig hebben om onze plannen handen en voeten te geven. We zijn niet bang om iets nieuws te proberen en te innoveren ook als het gaat om het invullen van onze personele behoefte.”

Het duo moest pitchen. Geen probleem voor mannen van dit caliber. Het verhaal ‘Er was eens een bes…’ sloeg in als een bom. Pieter & Peter waren snel aangenomen als ‘Duo Penotti’ en in no-time deed de webshop al het tienvoudige van de reguliere marge-contributie!

Voordelen voor Cranberry Terschelling B.V.

  • Als duo elkaar versterkend, aanvullend en onverslaanbaar.
  • Altijd 100% beschikbaarheid, ook tijdens ziekte en vakanties.
  • Creatief sparren mogelijk binnen 1 FTE.
  • Top team, output hoger dan bij normale arbeidsovereenkomsten.
  • Strategie, output, hands-on- gaan hand in hand.

Over Cranberry Terschelling B.V.


Op een unieke locatie, over een lengte van ruim 20 kilometer, strekken enorme cranberry velden zich uit over de Terschellinger Duinvalleien. Cranberry Terschelling B.V. heeft het proces van deze puur natuurlijke vrucht geheel in eigen beheer en maakt er een groot pallet aan producten van. Van sap tot compote en van jam tot cranberry siroop. Op Terschelling heeft zich een kleine ambachtelijke industrie ontwikkeld, waar in september het oogsten en sorteren plaats vindt. Tot 2006 vond ook de productie op Terschelling plaats, dit is toen verplaatst naar Harlingen. https://terschellingercranberry.nl/cranberries/geschiedenis/het-cranberryverhaal/

Coffee? Cranberry tea? 

‘Scotty beam me up’ @ 06 30 77 87 41 – info@thunderminds.com

Delen