Personal Branding

Personal Branding

Wie mag je niet zijn van jezelf,
wat mag je niet voelen en doen?
Wat wilde je eigenlijk worden,
wat is er nog over van toen?
Wie houd je het meest voor de gek,
waar wonen je lef en je moed?
Wie zou je vandaag kunnen zijn,
als je hart weer bepaalt wat je doet?

Vandaag ga ik mijn eigen weg.
Die brengt mij, misschien eerst heel langzaam en onzeker,
uiteindelijk waar ik echt wil zijn.

Een periode van rust is een prettige tijd om zonder de wekelijkse beslommeringen over je werk voor te denken. Ja, voordenken…
Of je er nou tijdens je vakantie achter komt dat je huidige baan niet de juiste is (‘Ik heb echt geen zin om na de vakantie weer aan het werk te gaan’) of dat je momenteel zonder werk zit; een periode van rust is een ideaal moment om daar verandering in te brengen. Want er zijn altijd betere banen die echt bij jou passen. Of je maakt toch die droomstap richting het ondernemerschap.

Simpelweg kun je zeggen dat er twee systemen zijn in het brein: het nieuwe, of kort gezegd het wijze stemmetje in je hoofd, en het oudere, onbewuste, dat werkt op reflexen. Bij sociale media gebruik je dat tweede, op de automatische piloot. Je activeert dan het genotscentrum in je hersenen, dat ook een rol speelt bij verslavingen. Een like voelt als een beloning en dus gaan we steeds opnieuw op zoek naar die bevestiging. Niet zo gek dus dat het gebruik van sociale media heel dwangmatig kan worden.

Je brein maakt een nieuwe baan altijd ‘kloppend’;
stap niet in die valkuil!

De verlokking

De ‘verlokking’ van een recruiter of headhunter zorgt voor een activatie van hetzelfde breinmechanisme. Complimentjes die het beloningscentrum activeren. ‘Hé, ik doe er (nog) toe’. Bij mensen die veel gebruik maken van social media, is die reactie gemiddeld genomen sterker.
Ik spreek in onze praktijk zoveel mensen die van de ene baan in de andere baan gestapt zijn op basis van outside-in argumentatie. De soms bijna perverse verlokkingen door recruiters van buitenaf. Maar van beginnen bij je inside-out drijfveren, je eigen ‘Why’, is veel te beperkt sprake. Daarmee drijf je zonder dat je het vaak doorhebt veel te veel bij jezelf vandaan.
Waarom kunnen artiesten, muzikanten, ballerina’s, auto coureurs, chirurgen en wetenschappers soms non stop bezig zijn met hetgeen ze dagelijks doen? Waarom kunnen sommige mensen niet snel genoeg naar huis als het 6 minuten voor 17.00 uur is? Het sleutelwoord zit in het kennen van je eigen ‘Why’.
fokke en sukke

Energie

Jobhunting & Coaching
Ben jij vandaag de dag zakelijk bezig met iets dat je energie geeft of dat je energie kost?
Lukt het je om gepassioneerd naar je werk te gaan en voldaan thuis te komen?
Bouw je het succes (in welke vorm dan ook) dat je altijd al voor ogen had?
Is ego nog vaak de drempel die de weg naar je onderbewustzijn verspert?
Ruim 90% tot 95% van jouw primaire dagelijkse beslissingen worden emotioneel genomen in het onbewuste deel van je brein en slechts 5 tot 10% rationeel in de Neo-cortex van je brein.
Weet je dat de commerciële wereld voor 90-95% stuurt op ratio en slechts in 5-10% van de gevallen rekening houdt met de emotionele kant van de mens?

Van baan naar baan

Daarom hobbelen zoveel mensen van baan naar baan, van loonstrook naar loonstrook, van chagrijn naar chagrijn en van vakantie naar vakantie. Maar het leven is te kort om slechte wijn te drinken. Dus je voornemen voor na de vakantie zou beter kunnen zijn een goede katalysator te zoeken, op zoek te gaan naar je ‘Why’ en wat je echt blij maakt. Maak ook een lijst van alles wat je uit je leven zou willen bannen. Files, eikels van bazen en ga zo maar door. Fileer elke kans die voorbijkomt via je scherpe ‘niet-lijst’. Zet een stevige stip aan de horizon wat je wel zou willen en doe geen concessies meer naar wie dan ook. Werk aan jouw droom of samen aan de droom van een ander. En na ontslag: Angst is een bijzondere biologische alert status. In de angststatus maak je in milliseconden allerlei hormonen aan, waaronder cortisol. Het hormoon cortisol laat je voornamelijk vluchten, vechten en soms bevriezen. Maar cortisol blokt ook tijdelijk de toegang tot je intelligentie, tot wel 50%. En in die angst/cortisol status, ben je niet langer in staat objectief te denken, rationele beslissingen te nemen want je wilt immers vluchten richting die nieuwe baan zodat je probleem weer ‘opgelost’ is. Herkenbaar?
Wij helpen je graag om samen met jou de bij jou passende baan te vinden. Op een onderscheidende manier. Vanuit passie, creativiteit en pragmatisme combineren wij een sterke visie, innovatief-conceptueel denken en een authentieke, mensgerichte aanpak.

Jij als merk

Rek je echte ‘Ik’ op en ga jezelf positioneren als merk.
Een passende job vinden is eigenlijk een high-end marketing & positionerings-vraagstuk.
Als je daar hulp bij nodig hebt, schakel vakmensen in om je te helpen bij die uitdaging. Dat is het mooiste cadeau wat jij jezelf kunt geven. Wij helpen je graag verder. Op basis van omgekeerd solliciteren.

Tips

1.
Zie jezelf als een merk
Google jezelf eens. Wat zien anderen bij ‘jouw merk’ en is wat je ziet ook hetgeen je echt zou willen uitdragen?
2.
Weet wat je expertise is
Ga aan de gang met je sweetspot. Wat maakt jou echt blij? Waar weet je veel van? Waar willen mensen over horen?
3.
Draag je expertise uit op social media
Wat is je personal pitch? Zet de juiste key-words in je LinkedIn samenvatting. Google eens op LinkedIn koningin Corinne Keijzer en zet haar tips in voor je personal branding.
4.
Learn, earn & return
Doe iets met learn, earn & return. Dan maak je anderen happy met jouw kennis. Dat gevoel is zelfs duurzamer dan alleen maar geld verdienen.
5.
Pak je podium
Draag uit waar jij veel over weet. En boek eens een koffiemoment in met een meerdere of een relatie om gezien te worden en je kennis aan anderen over te dragen. Dat heeft waarde voor een ander en brengt jouw merk verder dan het merk van een ander!

ThunderMinds B.V.

Innovatie – Executive Search – Personal Branding

Wij helpen ondernemingen op het kruispunt van managerial en human capital uitdagingen op weg naar duurzame groei en rendement. Vanuit passie, creativiteit en pragmatisme combineren wij een sterke visie, innovatief-conceptueel denken en een authentieke, mensgerichte aanpak. Van idee tot implementatie.
Kantoorlocatie
Gebouw ‘Parkstaete’

Nieuweweg 109
3765 GC Soest