Blog

Geslaagde Partner meeting Smart Workplace

geslaagde-partner-meeting-smart-workplace_1_Dc5KGr
Nieuws

Geslaagde Partner meeting Smart Workplace

Woensdagmiddag 13 november vond de halfjaarlijkse Partner Meeting van Smart WorkPlace plaats. Ditmaal waren deelnemers te gast bij Croonwolter&dros in hun smart building in MM25 in Rotterdam.

Na een ontvangst door Smart WorkPlace directeur Wietse Walinga, begon de meeting met een kort voorstelrondje, waarbij er net als voorgaande keren extra aandacht was voor de nieuwe partners. Daarnaast benadrukte Walinga dat de partners in feite zelf het kennisplatform Smart WorkPlace zijn.

MM25

Daarna was het de beurt aan Marc Hopman, Directeur Revitalisatie bij Croonwolter&dros, dat onderdeel is van TBI en dat zich zowel bezighoudt met elektrotechnische als met werktuigbouwkundige werkzaamheden. Hij legde uit dat het bij revitalisatie volgens hem gaat om drie begrippen: Duurzaam, Slim en Vitaal. Vervolgens ging Hopman in op de huidige huisvesting, MM25 (Marten Meesweg 25) in Rotterdam. Een oud gebouw van Eneco en eigendom van OVG, dat gerevitaliseerd werd om vervolgens dertien locaties van Croonwolter&dros op één locatie onder te brengen. Daarbij werd het aantal vierkante meters bovendien fors teruggebracht: van 18.000 naar 8.000. De besparingen die dat opleverde werden geïnvesteerd in het nieuwe onderkomen.

Sterke merken

Na Hopman kreeg Jasper Steffens, directeur van Smart WorkPlace partner ThunderMinds, het woord. ThunderMinds helpt ondernemingen op het kruispunt van human capital uitdagingen en sustainable business. Hij wees de aanwezigen erop dat het momenteel vooral gaat om het bouwen van sterke merken. Als die merken zoals bij Smart WorkPlace vervolgens gaan samenwerken, creëer je veel waarde. Hij hield de aanwezigen ook enkele opmerkelijke feiten voor: 60% van Nederland doet iets wat eigenlijk niet bij ze past. En er is een enorme mismatch tussen dagelijkse beslissingen (voor het overgrote deel emotioneel gestuurd) en commerciële beslissingen (voor het overgrote deel commercieel gestuurd). Vervolgens behandelde hij de verschillende criteria die mannen en vrouwen hanteren bij het kiezen van een baan. En haalde hij het artikel HR Benefits in huisvestingscontracten uit SWP 5 aan. “Kantoren kunnen bijdragen aan het werkgeluk van mensen”, aldus Steffens. Volgens Steffens is er daarom veel belangstelling voor de filosofie achter smart workplace management.

FMBIM en FMMadaster

Smart WorkPlace directeur Fred Kloet praatte de aanwezige partners bij over onder meer FMBIM en FMMadaster. Bij FMBIM gaat het om een protocol voor de gebruiksfase van de levenscyclus van de werkomgeving. Daarbij haalde hij twee projecten aan, een van de partners AT Osborne en Bimforce, en de roadmap waar partner Van Gogh Museum mee bezig is. Ook vertelde Kloet over de plannen voor een themasite www.fmbim.nl om het onderwerp voor de werkomgeving nog nader te duiden. Een droom daarbij zou het integreren van al die data zijn voor een analyse ten behoeve van de gezondheid van medewerkers. Op de themasite komen ook presentaties, visies en projecten van partners. De site moet als katalysator gaan werken om samen, sneller en slimmer te gaan werken. Daarna lichtte Kloet FMMadaster toe, waarbij niet alleen grondstoffen, maar ook inbouw, inrichting en apparaten in een circulair systeem worden opgenomen. Beide projecten starten in januari 2020.

Workplace Day en Campus Day

Voordat de aanwezigen een rondleiding kregen door het gebouw, ging Walinga nog kort in op de Workplace Day van 13 februari, het jaarlijkse event van Smart WorkPlace, dat zowel in 2020 als in 2021 bij Wicked Grounds in Amsterdam zal gaan plaatsvinden. Walinga vertelde de aanwezigen dat er serieus over wordt gedacht om het uit te breiden naar Workplace Days, met op de tweede dag een experience tour langs inspirerende projecten in de omgeving van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daarna kondigde Smart WorkPlace directeur Wim Kooyman aan, dat er in juni 2020 een tweede Campus Day komt, na de succesvolle eerste editie van afgelopen juni.

De rondleiding werd verzorgd door Marc Hopman en Henk Smit van Humanscale. De laatste vertelde de aanwezigen waarom monitorarmen – een van de producten die Humanscale levert, onder andere aan Croonwolter&dros in MM25 – interessant producten zijn. Bijvoorbeeld omdat ze een universeel docking station kunnen bevatten, zei Smit. En omdat ze visuele disruptie tegengaan.

De Partner Meeting werd afgesloten met een geanimeerde borrel, waarbij banden werden aangehaald en plannen werden gesmeed voor nieuwe samenwerkingen.

De volgende mensen staan op de groepsfoto: Anja In ’t Veld (Van Gogh Museum), Bas van der Doelen (Flokk), Bert van Renselaar (CFP), Che Chong Hau (HumbleBuildings), Daniël Koningen (Aestate), Eelco Voogd (WPA), Esti Tichelaar (Royal HaskoningDHV), Fred Kloet (Smart WorkPlace), Henk van Eijk (Breedweer), Henk Smit (Humanscale), Ilya Devèrs (WPA), Janneke Koeleman (Brink Groep), Jasper Steffens (ThunderMinds), Jeroen Posthumus (Ionair), Jisk Boschma (Vertidesk), Liselot Dalenoord (RICS), Marc de Vries (ProfileProject), Marc van der Heijden (TRIBOO), Marc Hopman (Croonwolter&dros), Marcel Kalmeijer (ISS), Mark Wieringa (Bimforce), Martin Koppenhol (Smart WorkPlace), Nils Bonder (AM), Peter Bekkering (Smart WorkPlace), Renske van der Heide (TOPdesk), Ronald Geukema (Tarkett), Seth Halkes (ISS), Sjoerd Memelink (TwynstraGudde), Susanne Rolaff (Royal HaskoningDHV), Timo Dammers (WPA), Walter Okhuijsen (Strukton Worksphere), Wietse Walinga (Smart WorkPlace), Wim Kooyman (Smart WorkPlace).

 

Meer weten? Of wil je ook een presentatie over werkgeluk en huisvesting? Check de site van Smart Workplace of neem contact met ons op.