Blog

De duffe Dodo

Marc Oudshoorn
Blog

De duffe Dodo

Vast zéér herkenbaar. Je hebt je CV verzonden naar verschillende bureau’s en recruiters, maar nog geen enkele reactie ontvangen. Je frustratie over je huidige werkomgeving neemt met de dag toe. Je bent er moe van en er teleurgesteld over dat het zoeken naar ander werk niet snel genoeg gaat.

Wat is nu het probleem?
  1. Je CV heeft te weinig onderscheidend vermogen om de eerste 20 seconden de aandacht te pakken?
  2. Je weet niet hoe je het beste over je ervaring kunt vertellen?
  3. Je hebt geen idee wat nu eigenlijk je vakinhoudelijke expertise is en waar je nou echt goed in bent?
  4. Je bent enorm saai op papier?

Dit zijn allemaal mogelijkheden, maar wellicht ben je op papier daadwerkelijk echt oersaai. Zonder te weten wie je bent, wat JIJ te bieden hebt en hoe je andere sollicitanten overtreft, is dat een recept voor het beperkt succesvol zijn in je zoektocht naar een andere baan.

Als je het aan 100 HR-mensen vraagt wat nu een optimaal CV is, krijg je 100 meningen. Dat is lastig om ‘conversie’ te genereren. Dat wil zeggen aan tafel komen voor een persoonlijke kennismaking.

Hoe pak je het aan? 

Jij als merk. Rek je echte ‘Ik’ op en ga jezelf positioneren als merk. Een passende job vinden is eigenlijk een high-end marketing & positionerings-vraagstuk.

En dat is voor veel mensen een uitdaging, want communicatie is een creatief vak. Het maken van een goed CV is een zware opgave. Zowel in tekst als beeld + vormgeving. Niet iedereen is even creatief. Zeker niet als je onder tijdsdruk staat om snel ‘even’ een actueel CV aan te leveren.

Ga ervoor zitten en maak een grondige inventarisatie van je meest aansprekende carrièreprestaties. Onderbouw je prestaties met Euro’s of percentages. Waar ben je echt goed in of heb je bijna ‘encyclopedische’ kennis over?

Probeer je superkracht, of onderwerp-expertise te benoemen van jouw merk! En vooral evidence-based. “Waarom zouden we u inhuren?”

En laat ‘je merk’ professioneel fotograferen. Een fotograaf die geen kiekjes maakt, maar de ziel van je merk goed kan vastleggen en overbrengen. Een goede zwart-wit foto brengt dat nog beter over.

Voor veel van onze klanten, waaronder leidinggevenden op C-level, is het een enorme uitdaging om hun concurrentie-voordeel te vinden en te benadrukken. Zeker in het geval van een carrière-achtergrond die nogal divers is geweest.

Als u strategisch advies kunt gebruiken, helpen wij u graag. Ook met een meer dan onderscheidende vormgeving. U heeft maar één kans voor een eerste indruk. Personal Branding is alles!