Blog

Het Executive Search bureau als vakkundig sluipmoordenaar van uw merk

Sterk merk
Blog

Het Executive Search bureau als vakkundig sluipmoordenaar van uw merk

Afgelopen week kreeg ik meerdere zwaar geïrriteerde telefoontjes van goede relaties. Algemeen Directeuren met een mooi profiel en een prachtige staat van dienst. Net onder of net boven de 50. Vol in de bloei van hun leven. Het belangrijkste uitgangspunt van ThunderMinds is om iedereen te behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden. Het geven van oprechte aandacht aan elke opdrachtgever en kandidaten.

Een schril contrast met de dagelijkse praktijk als je ziet welke behandeling deze C-level managers ervaren tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan. “Het is ronduit schofterig hoe verschillende Nederlandse bureaus omgaan met mijn oprechte interesse in een mooie rol bij een vooraanstaande onderneming” riep één van de relaties. “Ze bellen mij niet terug, voelen zich boven alles en iedereen verheven. Wat een walgelijk volk. Alleen de factuur versturen lijkt belangrijk te zijn”.

Zouden de opdrachtgevers van deze bureaus wel weten hoe deze partijen bezig zijn de door de onderneming zorgvuldig opgebouwde merkwaarden te verbranden? De nachtmerrie van elke CMO of CX Manager. En uiteraard is dat van toepassing op alle outsourcing van HR-processen. Weten Directieleden, CMO’s en Marketing VP’s überhaupt wel hoe de merken van hun organisatie in de modder worden vertrapt door het gebrek aan adequate opvolging door Executive Search en Werving & Selectiebureaus?

Zou jij iemand in jouw bedrijf een advertentie laten plaatsen in een consumenten- of B2B-mediakanaal dat potentiële klanten beledigt? Natuurlijk niet. Dus waarom sta je erbij en laat je de rekruteringsfunctie van je bedrijf vacatures outsourcen aan ondernemingen die kandidaten beledigen? Er is maar één populatie. Er is maar één community en ze praten allemaal met elkaar en ze weten allemaal of uw merk werkzoekenden met respect behandelt of als vuilnis behandelt. En een kandidaat is ook consument. Altijd. Marketeers die zich bekommeren om de reputatie van hun bedrijf, doen er goed aan de HR en rekrutering integraal te linken aan de talentpopulatie.

Ga zo door beste Executive Searchers en Werving & Selectiebureaus van Nederland. Daardoor groeien wij als kool. Als integraal bewaker van de kernwaarden en het merk van iedere opdrachtgever en sollicitant.